Snijd elke schnitzel in twee of drie lapjes. Vermeng limoen- of citroensap met zout en peper. Wrijf de kalfslapjes in met het mengsel en laat ze 10-15 minuten liggen. Snijd de paprika in minuscule blokjes. Verhit een pannetje met dikke bodem en laat de boter smelten. Temper de warmtebron. Laat het sjalotje er 3 minuten in fruiten. Voeg daarna knoflook toe en schep alles enkele malen om. Voeg rode wijn en vleesfond toe. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Schenk het vocht door een zeefje in een ander pannetje. Voeg de paprikablokjes en de gezeefde tomaten toe.
Laat alles opnieuw 5 minuten zachtjes sudderen. Roer er vervolgens de kookroom door. Blijf zolang roeren tot een gebonden saus is verkregen. Voeg naar smaak zout, peper en cognac of armagnac toe. Houd de saus warm. Maak het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk het aan weerszijden met olijfolie. Bestrijk ook de grillpan of- plaat met olijfolie. Rooster de lapjes in ca 7 minuten aan weerszijden goudbruin en net gaar.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |